+90 850 242 96 90

Gömülü Sistem Yazılım ve Donanımları

Gömülü Sistem Yazılım ve Donanımları

Bilişim sektöründe yaşanan gelişmeleri takip etmek bazen baş döndürücü olabilmektedir. Dijital bir çağ içerisinde olduğumuz şu günlerde birçok terimin ortaya çıkması bilişim ve yazılım sektörlerinde çok ciddi ihtiyaçların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bugün sizlere Gömülü Sistemler hakkında en çok merak ettiğiniz detaylar hakkında bilgiler sunmak istiyoruz.

Gömülü Sistemler Ne Zaman Ortaya Çıkmıştır?

Günümüzde teknolojinin bir o kadar hızlı ilerlemesine rağmen eskiden teknolojinin gelişimi ciddi zaman alıyordu. Artık teknolojinin hızına yetişme konusunda zorlanan bireyler için AGNO Bilişim olarak bu hıza yetişmenizi sağlıyoruz. Gömülü Sistemler tarihinin ortaya çıkısının ise 1960 yılı olarak alınması aslında kabul edilebilir. Apollo Programı olarak tabir edilen Enstitü üzerinden ortaya çıkan Apollo Rehberlik Bilgisayarının ilk Gömülü Sistemler içerisinde barındırdığı kabul görmektedir. Ortaya çıkan bu bilgisayarın asıl amacının o dönemlerde ortaya çıkan verileri toplamak ve bu ortaya çıkan verilerin Ay Modülü üzerinde hesaplarının sağlanması için ortaya çıktığı anlaşılmıştır. Çok uzak bir tarih olmamasına rağmen günümüzde ki teknoloji ile kıyasladığımız zaman o dönemler için son derece zorlu bir süre olan bu sistemin günümüze kadar gelişerek geldiği anlaşılmaktadır. Ardından 1971 yılında karşımıza çıkan İntel firmasının mikroişlemci birimi 4004 üzerinde Gömülü Sistemler tespit edilmiştir. 1980’lerden sonra ise Gömülü Sistemler üzerinde gelişmelerine devam eden kişiler bu sistem üzerine entegre ettikleri sistem ile sistemin bugüne kadar gelmesine ciddi katkıda bulunmuşlardır. Günümüzde birçok alanda kullandığımız Gömülü Sistemlerin özellikle de hayatımın neredeyse tamamında yer aldığını görüyoruz. Günlük yaşantımızda kullandığımız kredi kartlarımız, elimizden düşmeyen cep telefonlarımız, evimizde kullandığımız beyaz eşyalarımıza kadar bütün bu eşyaların sistem olarak içerisinde Gömülü Sistemler yer almaktadır. Her geçen gün gelişme gösteren Gömülü Sistemler üzerinde AGNO Bilişim olarak çalışmalarımızın giderek devam ettiği ve bu konuda uzman ekibimizden sizlerde Gömülü Sistemler konusunda destek alma şansınızın bulunduğunu belirtelim.

Gömülü Sistemler Nedir?

Tamamen bağımsız bir sistem gibi düşünülebilir. Özellikle de büyük olan sistemlerin bir parçası olan burada bir görevi yerine getirme konusunda hayati öneme sahip olan sistem olarak tanımlanabilir. Bilgisayar tabanlı olarak yazılım sistemine sahip olan mikroişlemci bir bilgisayar donanım sistemi olarak da adlandırılmaktadır. Gömülü Sistemler Temel Araçları – Yapısı Gömülü Sistemler donanımının içerisinde yer alan birçok bileşen bulunmaktadır. Bu bileşenler ile beraber yapılacak olan işlemler sayesinde Gömülü Sistemler ortaya çıkmaktadır. Gömülü Sistemler – Sensör: donanımın en önemli parçaları arasında yer alan sensör, Gömülü Sistemler içerisinde yer alan miktarı ölçerek bunun elektrik boyutunda sinyale dönüşmesini sağlamaktadır. Burada sinyale dönüşen bu sinyalin sonrasında okunma durumu söz konusu olabilmektedir. Gömülü Sistemler A ve D Dönüştürücüleri: sistem üzerinde yer alan analog sinyaller bulunmaktadır. Bu analog olarak tabir edilen sinyallerin dijital sinyale dönüştürülmesi görevini yerine getirmektedir. İşlemci Gömülü Sistemler ve ASIC’ler: donanım içerisinde yer alan çıktıyı ölçmek için kullanılan bir yapıya sahiptir. Özellikle de sistem üzerinde yer alan verilerin saklanması adına kullanılan sistem olarak dikkat çekmektedir. Gömülü Sistemler D- A ve özelliğine sahip Dönüştürücüler: sistem üzerinde gelen sinyalleri her ne kadar analog üzerinden dijitale dönüştürmek gerekli ise de, Dijital sinyallerin de analog sinyallere dönüştürülmesini sağlayan bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır. Aktüatör: D ve A sinyal dönüştürücüleri üzerinden verilen çıktıların karşımıza çıkmasını sağlamaktadır. Özellikle de bu sistem üzerinde meydana gelen çıktılar karşılaştırılması işlemini yerine getirir ve burada yer alan çıktıların birbirleri ile onay almasını sağlamaktadır.

Gömülü Sistemler Nasıl Çalışmaktadır?

Gömülü Sistemler birimlerinin çalışma prensipleri olarak içerisinde yer alan donanımların bellek üzerinde saklanması ile devreye girmesiyle çalışmaktadır. Sistem üzerine verilen talimatların yerine getirilmesi ile beraber Gömülü Sistemler üzerinde yer alan salt okunur bellek sayesinde sistem otomatik olarak devreye giren ve sistemin aktif olarak çalışmasını sağlamaktadır. Sistem üzerinde yer alan giriş cihazları ve çıkış cihazları otomatik olarak birbirlerine bağlanarak sağlam temeller ile işlevselliğini yerine getirmektedir.

Teklif veya Detaylı Bilgi İçin

Çözüm ortağınız olarak size en uygun şartları sağlayacağımızı temin eder. Sizin için üreteceğimiz yazılımı en ekonomik ve teknolojik olarak sunacağımızı bilmenizi isteriz.